Praktisk information

Du kan begynde at køre dit barn ind fra den dag, du har fået plads. Inden da har du sikkert været på besøg eller har været i telefonisk kontakt med os.

 

Du skal regne med at bruge ca. en uge på indkøring. Det er bedst, at du i den uge kommer ca. kl. 9.30 om morgenen, fordi vi på det tidspunkt er færdige med morgenritualerne med de andre børn, og derfor har vi tid til jer.

De første par dage skal du og dit barn komme på besøg og være sammen med os på dit barns stue. Her er det dig, som primært tager sig af dit barn, og vi tilnærmer os, så dit barn kan lære at genkende vores ansigter og stemmer.

Ca. midt på ugen vil vi bede dig om at gå lidt væk fra stuen. Det aftales nærmere med personalet på stuen. Dit barn skal nemlig lære, at du siger farvel, at du går, for at du senere kommer tilbage for at hente dit barn.

Det kan være en svær proces for både dig og dit barn, men den er nødvendig, og vi skal nok støtte dig. Du skal have tillid til, at vi tager over, trøster og skaber relation til dit barn, så dit barn kan blive trygt, når det er hos os.

I denne periode er vi meget i dialog, og vi vil spørge dig om en masse ting omkring dit barn, så vi lærer det at kende.

I den efterfølgende periode, hvor dit barn stadig er ”ny”, og hvor du er begyndt at arbejde, er det også vigtigt, at du fortæller os, hvornår barnet afleveres om morgenen eller hentes om eftermiddagen, så vi kan tage ekstra hensyn. Det er et sundhedstræk fra dit barns side, at det reagerer på, at det skal afleveres. De fleste børn reagerer med gråd i starten. Andre børn får først denne reaktion senere i forløbet. Det er en god ide, at barnet har en bamse med hjemmefra, et lille tørklæde, der lugter af familien eller lignende.

Vi er en 0 til 6 års institution med en vugge - og børnehaveafdeling. Barnet kan starte i børnehaven lidt før det fylder tre år eller lidt efter.

 

Hvornår barnet starter i børnehaven er altid en vurderingssag i de enkelte tilfælde. Vurderingen sker i dialog og samråd med jer, når vi har rammerne på plads. Vi tilstræber, at børnene rykker ned i børnehaven parvis eller i grupper.

Det største ryk sker altid i maj måned, hvor vi i Helsingør Kommune har Store Skiftedag. Store Skiftedag betyder, at alle børnehaverne afleverer børn til SFO, således at alle andre børn rykkes internt i institutionerne, så nye børn kan få plads. 

Vi kører dit barn ind i børnehaven, når dit barn rykker internt fra vuggestuen. Du er selvfølgelig orienteret, og du vil i den pågældende periode også modtage et brev, hvor vi beskriver forløbet. I forbindelse med skiftet tilbyder vi en kort samtale mellem Jer forældre, vuggestue og børnehaven.

Hvis dit barn først indskrives i børnehavealderen, så aftaler vi sammen en indkøringsprocedure.

Fravær

Når dit barn holder en fridag eller er syg, vil vi bede dig om at give os besked pr. telefon. Dette gælder også ved afholdelse af ferie. I forhold til afholdelse af sommerferie, vil du modtage et ferieskema, som skal returneres. Efterårs- og vinterferie skal afkrydses på opslag ved de enkelte stuer.

Vi tilråder, at alle børn afholder en sammenhængende ferie, eksempelvis en sommerferie på 3 uger.

Sygdom

Til barndommen hører også et hav af infektioner og børnesygdomme. I en travl hverdag for Jer forældre er det derfor vigtigt, at vi har helt klare linier omkring, hvornår er et barn sygt. Et barn er sygt og skal være hjemme, når det har feber, smitsomme infektioner/virusser eller dets almen tilstand er så dårlig, at det ikke kan deltage i de daglige aktiviteter ude som inde. 

Hvis dit barn bliver syg i løbet af dagen, så kontakter vi dig med henblik på, at du henter dit barn så hurtigt som muligt. Vi giver ikke barnet medicin såsom penicillin, panodil eller lignende. 

Vi opfordrer til, at vi altid er i god dialog omkring barnets trivsel. 

Ved Kronisk sygdom gælder andre regler. Tal med personalet om det.

Morgenmad tilbydes til fremmødte børn frem til kl. 7.45.

I vuggestuen får børnene:

  • Kl. 9: Lidt frugt, brød og vand
  • Kl. 11: Middagsmad og vand
  • Kl. 14: Et let eftermiddagsmåltid og mælk

I børnehaven skal barnet fra det er fyldt 3 år selv medbringe:

  • Madpakke, med tydelig navn på. Madpakken anbringes i køleskab, når I kommer om morgenen.
  • Børnene må ikke have slik eller lignende med i sin madkasse. Saft og juicedunke skal heller ikke medbringes, medmindre barnet skal på tur. Men så vil du få særskilt information af personalet.

Bleer medbringer forældre selv. Vi administrerer dem i hverdagen, og vi kontakter jer, når I skal fylde op.

Alle børn skal have et sæt ekstra tøj liggende, indbefattende undertøj, strømper, bluse og bukser. Dernæst skal barnet have overtøj og sko/støvler til at begå sig udendørs i al slags vejr.

HUSK, at mærke barnets tøj med NAVN. Vi opfordrer dig til dagligt at holde orden i dit barns garderobe for bl.a. at tjekke, om barnet har det nødvendige tøj med. 

Hver fredag vil vi bede dig om at tømme garderoben, således at der i weekenden kan blive gjort rent i garderoben.

I vuggestuen består privat legetøj som regel af en bamse, eller et blødt sovedyr, en sut og/eller en sutteklud.

Når barnet kommer i børnehave har det måske brug for en ”tryghedsbamse” i en overgang. Alt dette er ok. Snak med personalet om det.

I hverdagen fraråder vi, at børnene medbringer legetøj med hjemmefra. Hvorfor? Fordi det er årsag til mange unødige konflikter børnene imellem. Desuden er meget privat legetøj farligt her i en børneinstitution, såsom batterier, løse genstande, som kan sluges og lign..

Vi fejrer barnets fødselsdag i gruppen med flag og fødselsdagssang.

Barnet er velkommen til at dele fødselsdagsboller, frugt eller lign. ud i gruppen. 

Opslagstavlerne i afdelingerne bruges til at sætte ”her og nu beskeder op”. Til tider, hvis det er absolut nødvendigt at fange jeres opmærksomhed, sætter vi et opslag direkte på hoveddøren.

Men vi vil generelt bede dig om at holde øje med de nævnte opslagstavler og Tabulexopslag.

Der afholdes en årlig udviklingssamtale tilbydes en gang årligt i forbindelse med barnets fødselsdag. Kommende skolebørn tilbydes altid samtale i november måned. Der tilbydes også en samtale i forbindelse med overlevering til børnehaven. Samtalerne planlægges primært inden for åbningstiden.

Hvis der er brug for en ekstra snak, kan det altid lade sig gøre.

Der afholdes et årligt forældremøde, hvor der også er valg til forældrebestyrelsen. Der er sommerfest, hvor vi har det hyggeligt og får god mad.

Dit barn må ikke have smykker på, hverken ringe eller halskæder. Undgå ligeledes lange snore og halstørklæder og lignende. Der kan hurtigt udvikle sig farlige situationer, hvis barnet kommer til at hænge fast i legeredskaber med videre. Du vil kunne opleve, at vi fjerner disse ting, hvis du ikke selv har gjort det.

Hvis barnet kommer til skade - så kontakter vi dig naturligvis straks. Hvis det er alvorligt, så tager vi af sted til Sundhedshuset, og beder dig om at møde os der. Hvis barnet får en bule eller lignende, kontakter vi dig med henblik på selv at hente barnet for at få det tjekket hos lægen eller i Sundhedshuset. 

Forsikring

Du skal sikre dig, at dit barn er dækket i din familieforsikring. Vi erstatter ikke mistet legetøj, tøj eller lignende. Hvis et børnehavebarn er årsag til smadrede ruder og lignende, så er det ligeledes din forsikring, der kommer i spil. Mange forældre glemmer at forsikre deres børn, og du opfordres hermed til at sikre dig og dit barn.

Hvis du har cykler, klapvogne eller lignende stående uden for vores hoveddøre, så sørg for at låse disse.